10 najbolj priljubljenih turističnih destinacij na Kitajskem

10 najbolj priljubljenih turističnih destinacij na Kitajskem

Zato smo v vašo pozornost izbrali nekaj najbolj priljubljenih kitajskih destinacij, kot sledi.
Peking, glavno mesto Kitajske že več kot 700 let, je bogat z zgodovino, tako starodavno kot moderno. V Pekingu je veliko palačnih kompleksov, pa tudi super modernih zgradbNajbolj priporočene znamenitosti: Kitajski zid, Prepovedano mesto, Nebeški tempelj, Ptičje gnezdo
Edinstvena izkušnja: pohod na Veliki zid, odkrivanje hutongov z rikšo, uživanje v okusni pekinški rački, ogled pekinške opere in kung fu predstave, obisk olimpijske vasi

Predlagani dnevi: 2–4 dni

Zelo enostavno je priti do Pekinga in je ena izmed prvih odločitev za številne prvič popotnike na Kitajsko. Leti in hitri vlaki iz Pekinga v druga priljubljena mesta so zelo priročniPeking ponuja tudi 72-urno tranzitno politiko brez vizumov za potnike iz 51 držav. Če imate nadaljnjo letalsko vozovnico v tretjo državo ali območje, se lahko odpravite na tridnevno potovanje v Peking.
Kot druga najbolj znana kitajska starodavna prestolnica (po Pekingu) je bil Xi’an prva prestolnica združene Kitajske leta 221 pr. N. Št. (Dinastija Qin).

Najbolj priporočene zanimivosti:

terakotna vojska, antično mestno obzidje, pagoda Big Wild Goose, Velika mošeja
Edinstvena izkušnja: obiščite terakotno vojsko, kolesarite po antičnem mestnem zidu, poskusite prigrizke v muslimanski četrtiPredlagani dnevi: 1-3 dniXi’an je bil tudi izhodišče svilene poti, starodavne trgovske poti, ki se je raztezala od Azije do Evrope in je imela v starih časih pomembno vlogo pri gospodarski in kulturni izmenjavi med vzhodom in zahodom.Šanghaj, največje kitajsko mesto, izžareva vzdušje vitalnosti, ki se po sodobnosti lahko kosa z New Yorkom in Parizom. Kot eno vodilnih svetovnih gospodarskih in poslovnih mest o sodobnosti Šanghaja priča ambiciozno obzorje.

Najbolj priporočene znamenitosti:

Bund, vrt Yu, vodno mesto Zhujiajiao, park Disneyland, svetovni finančni center v Šanghaju
Edinstvene izkušnje: doživite najhitrejši vlak na svetu, uživajte v prostem času na kitajskih vrtovih in vodnih mestih, obiščite Disneyland, si oglejte finančni center iz ptičje perspektive
Predlagani dnevi: 1-3 dniLepota obiska Šanghaja pa ni v drvenju od kraja do kraja, temveč v občutku sodobnega vzdušja mesta.Šanghaj ima 144-urno (6-dnevno) tranzitno politiko brez vizumov, potovanje pa lahko podaljšate v Hangzhou, Suzhou in Nanjing. Še več, pravilnik velja za popotnike, ki se v Šanghaj pripeljejo z ladjo, vlakom ali letom.Guilin s čudovito pokrajino apnenca slovi kot eno najlepših krajev na svetu. Med svojim obiskom je nekdanji ameriški predsednik Nixon navdihnil Guilinovo slikovito naravno pokrajino in pripomnil: “Obiskal sem več kot osemdeset držav in več kot sto mest. Ugotovil sem, da nobeno mesto ne more preseči lepote Guilina.”

Najbolj priporočene zanimivosti:

reka Li, Yangshuo, terasasta polja Longji, dve reki in štiri jezera
Edinstveno doživetje: sproščujoče križarjenje po reki Li, kolesarjenje po podeželju, etnične riževe terase, bambusov rafting, okus nekaj riževih rezancev Guilin
Predlagani dnevi: 1-4 dniGuilin je za 51 držav brez vizumov 72-urni, za 10 držav ASEAN-a pa 144-urni. Guilin je proti zahodu od Hongkonga, od koder je v eni uri dosegljiv po zraku. Ogled Hongkonga lahko enostavno kombinirate z ogledom Guilin. Priljubljeno je obiskati Guilin in se nato s temi pravili o vizumih odpraviti v Hong Kong.Med svojim obiskom je nekdanji ameriški predsednik Nixon navdihnil Guilinovo slikovito naravno pokrajino in pripomnil: “Obiskal sem več kot osemdeset držav in več kot sto mest. Ugotovil sem, da nobeno mesto ne more preseči lepote Guilina.”
Hong Kong je spoj kultur. Ostanki njene kolonialne preteklosti, britanska kultura, delijo prostor s kitajsko tradicijo. Je tudi svetovno znani nakupovalni raj, znan po turistično prijaznem vzdušju in številnih možnostih.

Najbolj priporočene znamenitosti:

Victoria Peak, pristanišče Victoria, DisneylandPredlagani dnevi: 1-3 dni
Ogromna nakupovalna središča Central and Admiralty in tovarna ulične mode v zalivu Causeway so razlog, da se številni popotniki odpravijo na potovanja v Hongkong. Če morate prenesti preko Hongkonga, je tu pet stvari, ki jih morate narediti, da kar najbolje izkoristite čas postanka.
Ko je Marco Polo v 13. stoletju prišel v Hangzhou, je zavrnil

Leave a Comment