10 najboljših krajev za potovanje na naslednje velike počitnice v letu 2020

10 najboljših krajev za potovanje na naslednje velike počitnice v letu 2020

Novo leto, nova potovanja! Glede na to, da smo na robu ne samo novega leta, ampak tudi povsem novega desetletja, ni boljšega časa za potovanje daleč naokoli kot leta 2020 – navsezadnje ni nikoli prezgodaj, da bi začeli z novoletno odločitvijo o potovanju letos več. Zaokrožili smo nekaj najboljših krajev za obisk v letu 2020 – na seznam pa spadajo mesta, ki segajo od najboljših gurmanskih destinacij do krajev, ki se označujejo kot prihajajoča kulturna središča. Glede na to, da bodo v novem letu pomembni dogodki, kot so poletne olimpijske igre leta 2020 v Tokiu in svetovni razstavi v Dubaju, lahko zagotovo pričakujete, da se bodo glavne destinacije leta 2020 osredotočile na ključne kulturne dogodke in svetovne trende, ki se bodo zgodili v novem letu – če iščete več družinam prijaznega letovišča na plaži ali sproščujočega bivanja ob koncu tedna, smo tudi za to poskrbeli.

Kakršne koli počitnice si želite v novem letu,

izberite eno (ali več) izmed teh najboljših destinacij leta 2020, spakirajte vse svoje najboljše pripomočke za potovanje in se pripravite na življenjsko dogodivščino. Ne glede na to, ali ste naklonjeni Spodaj si oglejte naš seznam 10 najboljših krajev za potovanje v letu 2020 – in obvezno rezervirajte lete in se spravite čim prej, saj novo leto (in novo desetletje) ne bo čakalo nikogar! Kam vas bo leta 2020 najprej pripeljaloPravkar imenovano Evropska prestolnica kulture za leto 2020 (skupaj z Reko na Hrvaškem) bo to očarljivo in živahno mesto na zahodni irski obali letos živahno za številne kulturne dogodke v glasbi, gledališču, literaturi in umetnosti – poleg tega pa še vi lahko uživate v brenčanju hrano, pa tudi v osupljivi pokrajini, polni tlakovanih ulic in skalnatih pokrajinČe je kdaj obstajala metropola prihodnosti, je to Dubaj – to razprostranjeno puščavsko mesto se ponaša z luksuznimi hoteli, razprostranjenimi nakupovalnimi centri in celo najvišjo stavbo na svetu. Poleg tega bo leta 2020 Dubaj gostil prvo svetovno razstavo na Bližnjem vzhodu, kjer bo več kot 190 držav sodelovalo pri predstavitvi najnovejših dosežkov na področju trajnosti in prometa. Pozdravljeni, prihodnost!

Po uničujočem orkanu,

ki je leta 2017 prizadel otoke, so Britanski Deviški otoki leta 2020 znova odprli številna večja letovišča. Ne glede na to, ali se odpravite v kristalno modre vode Karibov ali se sprehodite po slikovitih zelenih gorah čez otoke (ali oboje!), Je to popoln počitek na plaži, ki ga boste potrebovali leta 2020.
Japonsko bo v prihodnjem letu priljubljena destinacija, saj bodo poletne olimpijske igre 2020 v Tokiu – če pa iščete enostaven pobeg od množice, medtem ko ste še vedno v neposredni bližini iger, je majhno, mirno mestece Nikko je vaša najboljša izbira: polna je bogate kulturne zgodovine, pa tudi čudovitih gora, državnih gozdov in vročih izvirov (in vse to le dve uri od vrveža v Tokiu!).
Prepričajte se, da si ogledate mestne zgodovinske templje in si privoščite sijaj Velike palače – in ne pozabite ustaviti se na znamenitih plavajočih tržnicah, kjer boste lahko uživali v najbolj prijetnih jedeh v mestu.

To očarljivo severno mesto v Franciji hitro postaja kulturno velemesto,

zahvaljujoč svoji znani umetniški sceni in impresivnemu napredku v urbanem razvoju, ki mu je pomagalo zaslužiti svojo nedavno krono kot svetovna prestolnica oblikovanja leta 2020. Uživajte v umetniških muzejih, kot je radoveden muzej La Piscine v Lillu, pa tudi številne izvrstne restavracije in butikiNajvečje mesto in živahno kulturno središče Mainea je poleg znamenite obale, posute s svetilniki – Portland se ponaša tudi z neverjetnim kulinaričnim prizorom, polnim odličnih morskih sadežev in obrtnega piva, ter odlično paleto muzejev in galerij za obisk. Za okus šarma Nove Anglije se sprehodite po tlakovanih ulicah Portlanda in raziščite obrtne trgovine, knjigarne in pivovarneArmensko glavno mesto je zaradi čudovitih kamnov zgradb, obarvanih z lososom, znano kot “roza mesto”, ki je globoko zgodovinsko (mesto sega v 8. stoletje pr. N. Št.!), Vendar še vedno moderno in živahno. V enem dnevu raziščite starodavne zgradbe, katedrale in samostane, nato pa se sprehodite po slikovitih bulvarjih, obrobljenih s kavarnami, fontanami in vinskimi lokali, naslednji pa je popolna mešanica zgodovinskega in sodobnega v dinamičnem mestu.

Poleti 2020 bo stoletnica festivala v Salzburgu,

kar pomeni obilo klasične glasbe, opere in drame iz svetovno znanih zasedb v mestu, znanem kot Mozartova rojstna hiša. Z na stotine posebnih dogodkov in razstav, ki se letos odvijajo v Salzburgu, bo v tem avstrijskem mestu, polnem tradicije in kulture, veliko raziskovanja, ogleda in obiska.

Leave a Comment