12 poceni turističnih destinacij, ki vas bodo navdušile

12 poceni turističnih destinacij, ki vas bodo navdušile

Tukaj je seznam najboljših poceni turističnih destinacij, od pouka salse v Južni Ameriki do slastnih pečenih dobrot na BalkanuKakor koli bi bilo težko zdaj, se pogosto ujamemo v sanjah o dnevu, ko se bomo lahko odpravili tja in raziskovali nekje novo. Tukaj je 12 čudovitih proračunsko prijaznih držav in počitniških mest, ki ponujajo obilo priložnosti za pristna doživetja in trajnostni turizem.
Kambodža ni bogata le s kulturo in zgodovino, ampak si država v zadnjem času utira pot tudi s trajnostnim in lokalnim turizmom.

Glavne destinacije v Kambodži,

kot je Siem Reap, so napolnjene z izkušnjami butičnih hotelov, ki se bodo počutile kot razkošje, ne da bi pri tem zrušili breme. Hotel in restavracija Sala Bai je fantastična pobuda, kjer se vaš dolar vrne v lokalno skupnost. Hotel je hkrati tudi šola za poklicno usposabljanje, kjer se osebje brezplačno uči in usposablja za delo v gostinstvu. Program je namenjen študentom iz premalo zaposlenih skupnosti, kar jim daje moč za svetlo prihodnost in veliko priložnostiZbudite se zgodaj in priča spektakularnemu sončnemu vzhodu za glavnim templjem Angkor WataHanoj, nekdanji sedež francoske Indokine in upravno središče komunističnega Severnega Vietnama, je bil leta 1976 po začetku ponovne združitve razglašen za uradno prestolnico države. Hanoj ohrani velik del francoskega okusaTo je redka oaza miru v sicer kaotičnem mestu, domačini pa se vsako jutro ob sončnem vzhodu odpravijo vaditi Tai Chi.
Vietnamsko podeželsko življenje lahko doživite v nekdanjem francoskem gorskem letovišču Da Lat v osrednjem visokogorju.

Mesto je nekoliko preplavljeno s turisti,

saj je glavno izhodišče za številne motociklistične ture “Easy Rider”. Vendar pa je vredno obiskati cvetlične kmetije, lokalne tovarne tofuja, nasade indijskih oreščkov in nekaj čudovitih riževih teras. Zaradi dviga regije večina izvoza kave v državo prihaja iz Da Lat. Nato se lahko odpravite ob obali proti jugu do mesta Ho Chi MinhIndija je sedma največja država na svetu, zato se, razen če načrtujete dolgoročno potovanje, splača načrtovati, katero od 29 držav v tej poceni destinaciji želite obiskati
Lahko se odpravite proti zahodu v Radžastan, da potopite vse svoje čute v roza mesto v Jaipurju. Lahko pa se vrnete na beli pesek Kerale v južni Indiji ali se učite joge v V New Delhiju lahko obiščete nekaj najboljših indijskih uličnih jedi, zlasti v ozkih ulicah in živahnih avenijah okoli mesta Connaught Place v središču mestaKamor koli se odločite za raziskovanje, Indija ostaja čudovit kraj za ugodne počitnice in eden naših najboljših izbir za poceni turistične destinacije
V upravni prestolnici Bolivije La Pazu se potepajte po ulici Calle Jaén po delček južnoameriškega življenja pod španskim kolonialnim nadzorom – na ulici so nekatere najbolje ohranjene kolonialne stavbe v mestu, pobeljene fasade in okrašeni črni balkoneti na žaru.
zaradi česar je Honduras odlična poceni destinacija za potovanje, podobno kot druge destinacije v Srednja AmerikaOglejte si dele nedotaknjenih plaž ob severni obali Hondurasa. Eno najbolj prometnih središč na tem idiličnem odseku je Puerto Cortes, živahno pristanišče, ki slovi po trgovini z bananami z močno špansko dediščino, katerih znaki so preživeli do danes

Odpravite se v Omoo,

obmorsko mesto s slikovnimi razglednicami s kolonialno trdnjavo za raziskovanje. Če ste resnično resni, da povohate najlepša postkolonialna mesta, ne glejte dlje od zabavnih španskih hiš, dekadentnih katedral in nabitih plac v zgodovinskem središču mesta ComayaguaDve uri vožnje severozahodno od prestolnice Hondurasa vas pripelje do Tegucigalpe. To mesto je bilo nekoč versko in politično središče države, danes pa so njegova glavna privlačnost kolonialne zgradbe in prikupne kavarne na trgu. V kavarni La Casa de Sandwich pripravite tradicionalni honduraški baguette ali sendvič bistek (zrezek) in piknik v bližnjem Parque Central.

Leave a Comment