12 poceni turističnih destinacij, ki vas bodo navdušile

12 poceni turističnih destinacij, ki vas bodo navdušile

Tukaj je seznam najboljših poceni turističnih destinacij, od pouka salse v Južni Ameriki do slastnih pečenih dobrot na BalkanuKakor koli bi bilo težko zdaj, se pogosto ujamemo v sanjah o dnevu, ko se bomo lahko odpravili tja in raziskovali nekje novo. Tukaj je 12 čudovitih proračunsko prijaznih držav in počitniških mest, ki ponujajo obilo priložnosti za pristna doživetja in trajnostni turizem.
12 poceni turističnih destinacij: Kambodža | Skyscanner KanadaKambodža ni bogata le s kulturo in zgodovino, ampak si država v zadnjem času utira pot tudi s trajnostnim in lokalnim turizmom. Lahko se odpravite na lokalne oglede, bivate v majhnih hostlih ali butičnih hotelih in jeste v restavracijah, ki jih vodijo nevladne organizacije, kjer lahko vaš turistični dolar daleč doseže.

Glavne destinacije v Kambodži,

kot je Siem Reap, so napolnjene z izkušnjami butičnih hotelov, ki se bodo počutile kot razkošje, ne da bi pri tem zrušili breme. Hotel in restavracija Sala Bai je fantastična pobuda, kjer se vaš dolar vrne v lokalno skupnost. Hotel je hkrati tudi šola za poklicno usposabljanje, kjer se osebje brezplačno uči in usposablja za delo v gostinstvu. Program je namenjen študentom iz premalo zaposlenih skupnosti, kar jim daje moč za svetlo prihodnost in veliko priložnostiZbudite se zgodaj in priča spektakularnemu sončnemu vzhodu za glavnim templjem Angkor Wat.
Z naraščanjem priljubljenosti kot poceni turistične destinacije v zadnjih nekaj letih ostaja Vietnam eno najboljših počitniških mest za proračunske popotnike in širše. Vse od nastanitve, hrane in prevoza je v Vietnamu zelo ugodno v primerjavi z življenjem v Kanadi. Vročo posodo s fo lahko dobite za manj kot 50.000 VND (približno 3 USD). Ne pozabite ga sprati s kozarcem Bia Hoi, razvpitega vietnamskega lahkega in svežega piva za 10.000 VVD (60 centov!).

Hanoj,

nekdanji sedež francoske Indokine in upravno središče komunističnega Severnega Vietnama, je bil leta 1976 po začetku ponovne združitve razglašen za uradno prestolnico države. Hanoj ohrani velik del francoskega okusaTo je redka oaza miru v sicer kaotičnem mestu, domačini pa se vsako jutro ob sončnem vzhodu odpravijo vaditi Tai ChiVietnamsko podeželsko življenje lahko doživite v nekdanjem francoskem gorskem letovišču Da Lat v osrednjem visokogorju. Mesto je nekoliko preplavljeno s turisti, saj je glavno izhodišče za številne motociklistične ture “Easy Rider”. . Zaradi dviga regije večina izvoza kave v državo prihaja iz Da Lat. Nato se lahko odpravite ob obali proti jugu do mesta Ho Chi Minh.
Indija je sedma največja država na svetu, zato se, razen če načrtujete dolgoročno potovanje, splača načrtovati, katero od 29 držav v tej poceni destinaciji želite obiskati.

Lahko se odpravite proti zahodu v Radžastan,

da potopite vse svoje čute v roza mesto v Jaipurju. Lahko pa se vrnete na beli pesek Kerale v južni Indiji ali se učite joge v Gonajboljših indijskih uličnih jedi, zlasti v ozkih ulicah in živahnih avenijah okoli mesta Connaught Place v središču mesta.
Južni Ameriki (druga je Paragvaj)V upravni prestolnici Bolivije La Pazu se potepajte po ulici Calle Jaén po delček južnoameriškega življenja pod španskim kolonialnim nadzorom – na ulici so nekatere najbolje ohranjene kolonialne stavbe v mestu, pobeljene fasade in okrašeni črni balkoneti na žaru. Tam boste našli tudi kopico muzejev, vključno z nekdanjim domom

Ko prispete v Tbilisi,

največje gruzijsko mesto, lahko za manj kot 20 USD na noč zagrabite majhno enoposteljno sobo in se pogostite z nekaj največjimi svetovnimi jedmi. Privoščite si poln zajtrk khachapuri (veliko krušno pecivo z jajcem in sirom) za 2 gruzijski larisi, manj kot 1 USD. V kavarni ob tlakovanih cestah starega Tbilisija lahko enostavno porabite manj kot 10 dolarjev za obeden sedež, vključno z lokalnim gruzijskim vinomPo Gruziji se lahko pripeljete po marshrutki, lokalnem minibusu iz njihove sovjetske dobe. Le tri ure vožnje do gorskega letovišča Kazbegi stane manj kot 10 dolarjev. Preživite vsaj nekaj dni v Kazbegiju, kjer se lahko razvajate v butičnem hotelu ali se odpravite v lokalno gostišče ali domovanje, kjer vas bodo blagoslovili neprimerljivi pogledi na Kavkaz in pohodniške možnosti za katero koli vrsto pustolovcevZa ugoden oddih na plaži se odpravite proti zahodu do Batumija. Domačini imajo radi obmorsko lokacijo Batumija in hladne vibracije, dvoposteljno sobo ob vodi pa lahko najdete za manj kot 50 dolarjev. Ne skrbite samostojnih popotnikov, hostli imajo prostora za približno 10 USD.
zaradi česar je Honduras odlična poceni destinacija za potovanje, podobno kot druge destinacije v Srednja Amerika.

Oglejte si dele nedotaknjenih plaž ob severni obali Hondurasa.

Eno najbolj prometnih središč na tem idiličnem odseku je Puerto Cortes, živahno pristanišče, ki slovi po trgovini z bananami z močno špansko dediščino, katerih znaki so preživeli do danesOdpravite se v Omoo, obmorsko mesto s slikovnimi razglednicami s kolonialno trdnjavo za raziskovanje. Če ste resnično resni, da povohate najlepša postkolonialna mesta, ne glejte dlje od zabavnih španskih hiš, dekadentnih katedral in nabitih plac v zgodovinskem središču mesta ComayaguaDve uri vožnje severozahodno od prestolnice Hondurasa vas pripelje do Tegucigalpe. To mesto je bilo nekoč versko in politično središče države, danes pa so njegova glavna privlačnost kolonialne zgradbe in prikupne kavarne na trgu. V kavarni La Casa de Sandwich pripravite tradicionalni honduraški baguette ali sendvič bistek (zrezek) in piknik v bližnjem

Leave a Comment