15 najboljših krajev za obisk na svetu

15 najboljših krajev za obisk na svetu

Svet je napolnjen s tako široko paleto čudovitih destinacij in čudovitih krajev za obisk, kar težko je sestaviti seznam najboljših. Razmišljate o popotniku, ki iz kakršnega koli razloga ni nikoli stopil izven svojega kraja, kje bi bili prvi kraji, ki bi jih morda obiskali?Na seznamu najboljših krajev za obisk na svetu morajo biti velika mesta, kot so New York, Pariz, London itd., Od katerih je vsako zapolnjeno s številnimi posameznimi kraji ali kraji, ki jih je treba obiskati. Na seznamu so tudi določena mesta, spomeniki in lokacije, ki jih je prav tako vredno obiskati.Če želite več idej o tem, kam iti in kaj videti,preberite naš seznam najboljših krajev za obisk na svetu

Machu Picchu,

ki se nahaja visoko v gorah Andov v Peruju, je danes verjel, da je bil sveto kraljevsko umik za vladarje Inkov. Zgrajeno v 15. stoletju našega štetja in opuščeno manj kot 100 let kasneje, oddaljeno območje še naprej preseneča s svojimi popolnoma povezanimi, zapletenimi kamnitimi deli brez malte.
Potovanje v Machu Picchu se običajno začne v gorskem mestu Cusco, ki je bilo glavno mesto cesarstva Inkov. Cusco je fascinantno mesto za raziskovanje – vsekakor preživite nekaj dni pred avanturo Machu Picchu ali po njej.Možno je prehoditi pot Inkov od Cusca do Machu Picchuja. Celoten pohod traja pet dni, lahko pa začnete tudi bližje in opravite en, dvodnevni ali tridnevni pohod po poti. Večina ljudi se z vlakom pelje iz Cusca, kar traja približno tri ure in pol.

Preberi več:

Najbolj ocenjene turistične znamenitosti v Peruju
To neverjetno naravno čudo je v ameriški zvezni državi Arizona. To je eno izmed tistih čudovitih krajev, za katerega fotografije ali video posnetki preprosto niso pravični – njegova velikost in obseg je težko razumeti.Z geologijo, ki se je oblikovala v zadnjih dveh milijard letih, da milijardami, naj bi bil 277 kilometrov dolg kanjon ustanovljen pred približno petimi do šestimi leti. Nastala je zaradi toka reke Kolorado, ki še vedno teče skozi njo in še naprej ruši geologijo po svojem toku. Veliki kanjon je mestoma širok do 18 milj in globok do milje. Predstavljajte si, da stojite na robu in gledate navzdol po skalni steni skoraj miljo do reke spodaj.

Večina obiskovalcev pride na območje, imenovano Južni obrob, na voljo pa je vrsta nastanitev, od šotorov do rustikalnega luksuznega letovišča ob kanjonu, zgrajenega iz hlodovŠtevilni obiskovalci dostopajo do kanjona po zgodovinski železnici Grand Canyon Railway, ki poteka od mesta Williams v ArizoniVečno mesto je bolj kot velikanski, živi muzej. Obiskovalci so potopljeni in obkroženi s tisočletno . To je razmeroma kompaktno mesto in tridnevni načrt poti vas pripelje do najmanjšega števila mest, ki jih morate videti.

Vzemite si nekaj časa,

da raziščete tudi obrobje Rima. Razmislite o pohodu po grobnici odseku Apijske poti, starodavne rimske avtoceste, in obisku ene od ruševin vodovoda zunaj mestaTa havajski otok ponuja široko paleto izkušenj za obiskovalce. Lahko surfate, uživate v obroku na plaži v luksuznem letovišču s petimi zvezdicami v kraju Wailea, jahate konja po mirujočem vulkanu v narodnem parku Haleakala ali se sprehajate po deževnem gozdu v gorah West Maui. Naravna pokrajina je neverjetna – resnično eden najlepših otokov na svetu.

Ko gre za nastanitev, se tukaj najde nekaj za vsakogar

od rustikalne hipi bungalov postelje in zajtrkov do luksuznih letoviških hotelov s petimi zvezdicami. Wailea ima vsa luksuzna letovišča – to je kot ob plaži Beverly Hills na Mauiju. Če ostanete tukaj, se odpravite in preživite nekaj časa v Kihei, kjer se domačini družijoKenijska Masai Mara je neverjetno biološko raznoliko območje in priljubljena destinacija za safari. Priložnost je videti živali “velikih pet” (lev, leopard, nosorog, slon in bivolj Cape), vse med enim potovanjem ali, če imate srečo, v enem popoldnevuZaščiteno območje narodnega rezervata Masai Mara je ogromno, več kot 1.500 kvadratnih kilometrov pretežno travinja, ki se razteza vse do ravnice Serengeti v Tanzaniji. Priljubljeni časi za obisk so med dvakrat letnimi migracijami, največ pa julij in avgust. Več kot milijon gnujev in drugih živali prečka območje v ogromnih skupinah, da preide iz enega območja za krmljenje v drugo. Večina obiskovalcev leti v Nairobi, nato pa se odpelje z majhnim grmičastim letalom

Leave a Comment