20 najboljših krajev v letu 2021

20 najboljših krajev v letu 2021

Plačilo sanjskih počitnic ni nujno nočna mora – in vodnik Money’s Best in Travel 2021 je dokaz. Od dramatičnih plaž in smuči prijaznih gora do živahnih mest in obmorskih mest je 20 destinacij, ki sestavljajo naš letni seznam, pozorno na svojo potep in denarnico.Že četrto leto Money poudarja domače in mednarodne lokacije, ki trenutno ponujajo najboljšo vrednost za vas. Naši zmagovalci, razdeljeni po vsem svetu, so polni dejavnosti in pripomočkov, zaradi katerih so počitnice nepozabne – po cenovnih točkah, zaradi katerih so razmeroma dostopni.

Tu ni favoriziranja.

Za izdelavo seznama smo uporabili natančno metodologijo, ki je vključevala več kot 43.000 podatkovnih točk, zbranih iz več deset virov, vključno z našim glavnim partnerjem Kayak.com. Ocenili smo stroške in kakovost skoraj 750 priljubljenih destinacij, da bi našli najboljše potovalne izkušnje. (Glej celotno metodologijo.)Vsako destinacijo spremljajo predvideni all-inclusive stroški, ob upoštevanju povprečne letalske karte do najbližjih letališč in cene hotelske sobe ter obrokov in dejavnosti v dvoje. Za mednarodne destinacije so cene za enotedenske počitnice, domače pa za tri dni. Ocenili smo tudi hotele, da bi bil vaš potovalni postopek brezhiben: oglejte si naš seznam čudovitih hotelov v naših najboljših krajih za potovanje. Čas je, da začnete načrtovati svoje naslednje mesto.
Otok Jekyll ponuja veliko akcije na svoji majhni meji, dolgi 7 km. Poleg tega ponuja najboljše iz bližnjih zgodovinskih savannah (1,5 ure vožnje) in plaž na Floridi (eno uro stran).Ljubitelji narave se bodo počutili kot doma z osem kilometrov plaž, 20 kilometrov pohodniških poti in ravno pokrajino, ki je na dosegu roke, zaradi česar je območje idealno za priložnostne sprehode in kolesarjenje. Zgodovinsko okrožje, ki obkroža klub Jekyll Island – z 200 hektarji zgradb iz konca 19. in začetka 20. stoletja, ko je bilo mesto razvito, je pomagalo, da se je pridružilo lestvicam najlepših ameriških mest, piše Architectural Digest.

Zdaj je pravi čas za načrtovanje potovanja,

saj je po podatkih kajaka povprečna letalska vozovnica od lani nižja za 14%. Obiskovalci imajo možnost letenja na Jacksonville International ali Brunswick Golden Isles, najem avtomobilov pa je na otoku razmeroma poceni, po navedbah Witlytica v povprečju 44 USD na dan. Po kratki vožnji lahko izkoristite tri bližnje muzeje, pooblaščene za ameriško zvezo.To zatočišče, v katerem živi le 3000 prebivalcev, obljublja floridski beli pesek in čudovit razgled na Atlantik brez gneče. Dobra novica: Cene Airbnb na tem območju so se od leta 2017 do 2018 v povprečju znižale za 21 dolarjev na noč, kar je 24-odstotni padec, navaja AirDNA. Zaradi visokih valov in dolgih pomolov je Ponce Inlet eno najboljših mest za surfanje na tem območju, ljubitelji živali pa se lahko s čolnom odpravijo na bližnje delfine in morske krave (25 USD prek vodnega športa Ponce Inlet Watersports).

Ne smete zamuditi čudovitega,

svetlo rdečega svetilnika in muzeja Ponce de Leon (6,95 USD za odrasle, 1,95 USD za otroke). Če zberete dovolj energije, da se povzpnete na 203 stopnice na vrh, vas čakajo vznemirljivi pogledi na ocean.Ohladite se v Racing’s North Turn, baru na plaži, ki stoji točno na mestu, kjer so se avtomobilske dirke Daytona Beach prvič začele leta 1936. Zgrabite hamburger v zaprtih prostorih, ko občudujete dirkalne spominke, nameščene na stenah, ali vzemite koktajl Chevy iz leta 57 in sedite zunaj pod svetlo rdečimi dežniki. Naredi to, zaradi česar si prišel sem: sprosti se.

Las Cruces,

ki se nahaja zahodno od Organskih gora, kjer lahko pohodniki obiščejo formaciji, imenovani “Zajčja ušesa” in “Igle”, je pogosto domovanje popotnikov v Deželi očarljivosti. Po podatkih Kayaka so stroški letenja na bližnje mednarodno letališče El Paso od leta 2017 nižji za več kot 17%. V središču mesta Las Cruces, ki ga naseljujejo enonadstropne zgradbe v stilu adobe in arhitektura, ki jo navdihujejo poslanstva, je dvotedenska tržnica z lokalno hrano, obrtjo in glasbo. Mestno kulturno središče in umetniški muzej si lahko brezplačno ogledate, otrokom prijazen Muzej znanosti in narave ter železniški muzej. Zunaj središča mesta lahko popotniki poiščejo starodavne sledi na nacionalnem spomeniku prazgodovinskih stez in pohod po naravnem območju Dripping Springs
Stowe najdemo med vzhodno smučarsko prestolnico med C.C. Državni gozd Putnam in državni gozd Mount Mansfield, ki dajejo temu mestecu v severni dolini Vermonta veliko prahu.

Leave a Comment