20 najboljših krajev za obisk CNN Travel v letu 2021

20 najboljših krajev za obisk CNN Travel v letu 2021:

vas čaka še veliko raziskav, ki se bodo leta 2021 podali v novo desetletje. Japonska bo gostila poletne olimpijske igre, Jamajka bo obeležila. A svet je očitno v preobratu. Ko so se uredniki CNN Travel zbrali, da bi nominirali nekaj svojih najljubših krajev za naš letni seznam, smo videli, da je regija Assam izbruhnila v nasilju zaradi indijske protimuslimanske zakonodaje in Zimbabveja, ki ga je zajela suša.

Pa vendar moramo potovati, da si ogledamo cilje, ki niso lastni, razširiti znanje o našem planetu in proslaviti lepoto človeškega dosežka in naravne čudeže po vsem svetu.
Tu so, 20 mest, ki jih bo CNN Travel obiskal leta 2021, po abecedi:

Medtem ko je Čile na naslovnicah zaradi civilnih nemirov, obisk kraja “Los Lagos” stran od urbanih središč popotnikom ponuja osupljive pokrajine in spokojnost. Ta regija naj bi bila decembra 2021 še bolj impresivna zaradi popolnega sončnega mrka.

decembra se bo celota pojavila nad mestom Pucón ob 13:03. po lokalnem času in bo trajal nekaj več kot dve minuti.
Kozmični pojavi, ki jih ni mogoče prenesti, so zaradi narodnih parkov, vulkanov in pustolovščin na prostem vredni več kot dvominutnega obiska. Oglejte si otok Chiloé, znan po svojih pisanih lesenih cerkvah in hišah na palačah, imenovanih palafitos, ki jih uvršča na seznam Unesca. Za podobno vrhunsko, a hladno izkušnjo se Parque Quilquico nahaja v gozdnem parku s pogledom na ocean.

Na kopnem arheološko najdišče

Monte Verde omogoča vpogled v življenje ljudi, ki so živeli pred več kot 14.000 leti. V okrožju Lake je tudi nekaj narodnih parkov, med njimi prvi v Čilu, Vicente Pérez Rosales.
V narodnem parku Conguillío je medtem delujoč vulkan Llaima, ki je nazadnje izbruhnil leta 2008. Turistično mestece Pucón je odlično za termalne izvire in poskoke, hkrati pa je dom enega najbolj znanih vulkanov v Čilu, Villarica. Izkušeni pohodniki morajo potovati do vrha. Počitek za noč v & Beyond Vira Vira, koči na ekološki kmetiji.
Ne zamudite: morski sadeži.

Kopenhagen, Danska

Kopenhagen, znan kot srečna prestolnica ene najsrečnejših držav na svetu, že dolgo navdušuje popotnike, ki jih privlači njegova kolesarska kultura, pisane trgovske hiše, vrhunske restavracije in “hygge” duh.
Kopenhagen je dobil še eno spodbudo za srečo v začetku tega leta, ko je Kongens Nytorv, njegov zelo priljubljeni trg, po sedemletni zapori končno ponovno odprt zaradi gradnje nove podzemne proge.

Nørrebro in Østerbro.

Tudi muzej v Københavnu leta 2020 znova odpira svoja vrata, skupaj z večmilijonsko izkušnjo.
Vrtovi Tivoli, drugi najstarejši zabaviščni park na svetu, še ni izgubil privlačnosti in je zaradi čudovitih vrtov, jezera in igrišč ostal vrhunska celoletna atrakcija za vse starosti.
Sprehod po Strøgetu, eni najdaljših evropskih ulic za pešce, je zelo priporočljiv, prav tako pa tudi obisk ene izmed številnih vrhunskih restavracij v Københavnu.
Trije geranij z Michelinovimi zvezdicami je eden najbolj impresivnih in ponuja čudovit razgled na park Fælledparken ter večnamenski degustacijski meni skandinavske kuhinje. Obstaja tudi čudovit Kødbyens Fiskebar s sedežem v okrožju Meatpacking, kjer boste našli nekaj najboljših morskih sadežev.
Ne zamudite: Pozimi preizkusite novo umetno smučišče in deskanje na snegu v mestni elektrarni CopenHill. Sestavljajo ga štiri pobočja različnih težavnosti, park za prosti slog in proga za slalom. – Tamara Hardingham-Gill
Mrtvo morje

Mrtvo morje kot najnižja točka na Zemlji še zdaleč ni skrivnost pod radarjem. Toda resničnost podnebne krize povzroča upadanje vodostaja tam in je cilj preusmerila iz “kraja, ki ga boš nekoč obiskal”, v “kraja, ki ga moraš zdaj obiskati”. Na meji med Izraelom in Jordanijo se Mrtvo morje lahko počuti kot izjemno slana oaza, kjer je govor o tekočih političnih spopadih manj pogost kot pogled popotnikov iz

Leave a Comment