NAJBOLJŠA MESTA LETO 2021

NAJBOLJŠA MESTA LETO 2021

Na voljo imate tri čudovite mesece za igranje:

Cveti junLetos so stvari drugačne.ij, mesec, prijeten za množice, ki ustvarja hype in uradno uvaja naše ljubljeno poletje. Je tudi mesec, v katerem številne destinacije popolnoma zaživijo. Dobili ste julij, mesec poletje je v vsej svoji slavi, utripajoče srce naše najljubše sezone. Polovica sveta spakira kovčke, toda, ne bojte se, obstaja veliko skritih mest, ki so odmaknjeni od norosti, da bi lahko šli naokoli. In končno, avgust – najbolj vroč mesec v letu, v bistvu povsod. Zakaj pa bi ostali doma, v vročem polnem vlaku, ko bi se lahko divje kopali na Norveškem ali lovili žarke na čudoviti plaži na Portugalskem?In vsak je bil izbran iz velikega razloga, saj vsi ponujajo nekaj drugačnega, ne glede na to, kateri poletni pustolovec ste. Plaža? Meglen večerni pohodnik? Raziskovalec divjih džungle? Tukaj je vse. To so najboljša mesta za poletje 2021.Vroče in suho v poletnih mesecih ima Borneo v tem letnem času manj padavin – kar pomeni, da imate še vedno poletne počitnice, vendar v državi, ki vam je popolnoma tuja. V deževnih gozdovih na Sabahu je sezona plodov, kar pomeni, da boste bolj verjetno opazili čudovit orangutan, ki si bo priskrbel večerno večerjo. In ker je dežja manj, je lažje (in veliko bolj prijetno) sprehajati okoliške razglede ali preizkusiti divje jame na pustolovskih igriščih, kot je narodni park Mulu.

Čeprav je temperatura v Maroku lahko močno vroča,

mesec, kot je junij, ni nujno slaba izbira. Začetek poletja je, zato lahko pričakujete do 10 sončnih ur in veliko jasnih, toplih dni – vendar z veliko predaha od vročine. Zjutraj in zvečer hladneje, na osupljivih pohodih po dolini Ait Mizane ulovite sončni vzhod ali sončni zahod ali se po milejših temperaturah odpravite v gorovje Atlas. Dežja je malo, vendar pokrajina še zdaleč ni trpka – cveti veliko divjih orhidej, makov in modrih encijanov v zgodnji sezoni, ki hribe barvajo v barvePortugalska je ena najboljših evropskih, a najbolj podcenjenih destinacij poleti zaživi – in vsako leto preseneti milijone samostojnih popotnikov s svojo raznoliko kulturo, zgodovinsko arhitekturo in rajskimi plažami. Ko se poletje resnično sproži, se na ulicah vrstijo domačini, saj mesta zajemajo festivale, naokrog pa se oglasi.
Poletje je, ko se skoraj vsa Kanada preseli v gorska skrivališča v osupljivih Skalnatih gorah.

Zakaj podpirati trend?

Ne skrbite, še vedno lahko najdete svoj osamljen kraj ob jezeru (izogibajte se praznikom) in preživite tople, meglene dneve, občudujoč veličastno pokrajino, ki se razprostira pred vami v narodnem parku Banff. Potopite se v modra jezera ali pohodite eno izmed številnih poti, ki vodijo po skalnatem terenu, saj se živo srebro julija usede pri prijetnih 22 ° C.
Meandre okoli starega mestnega jedra v Bratislavi in občudujte čar njegovih gradov in palač. Ob Donavi si privoščite kozarec lokalnega medenega vina ali občudujte čudovito arhitekturo, ki spominja na njene sosede, Budimpešto in Dunaj, vendar brez vseh ljudi. Potem je pohodništvo v gorah Tatre do mesta slovaške divjine, ki zagotavlja osamljeno pristanišče slapov in bujnih dolin.

Ne glede na to,

ali ste mednarodni obiskovalec ali Britanec, ki vas zanima, bo Škotska presenetila in razveselila tudi najbolj začinjene samostojne popotnike. Pričakujte dolge mračne večere na čudovitih jezerih in rekah Highlands ter obilo pustolovščin na Škotskem Great Outdoors – od vožnje s kanuji do soteskanja in še več. Mogoče bo nekaj dežja – toda s takšnimi razgledi se meglena jutra in nevihtne plohe naredijo osupljivo dramatične
Norveška divjina je res navdušujoča – poleti pa lahko pridete prav med njo in raziskujete osupljive norveške fjorde in gorske vrhove. Kajakaštvo, pohodništvo in kolesarjenje so tukaj priljubljene poletne dejavnosti, njegova gozdna jezera pa dosegajo sprejemljivih 18 stopinj za prosto kopanje. Še več, ti poletni meseci ponujajo dolge ure dnevne svetlobe na Norveškem, kar pomeni, da je dovolj časa, da pustolovščino nadaljujete dolgo v noč.

Leave a Comment