NAJBOLJŠA MESTA ZA OBISK V ZDA DO 2021: MESEC PO MESECU INSPIRACIJA

NAJBOLJŠA MESTA ZA OBISK V ZDA DO 2021: MESEC PO MESECU INSPIRACIJA

Ko začnete pripravljati potovalne načrte za leto 2021, smo zbrali nekaj mesecev navdiha, da vam ponudimo le majhen pokuševalec nekaterih naših najboljših letošnjih krajev za obisk v ZDAZa odgovore na vsa vaša vprašanja o potovanjih po ZDA v dobi COVID-19 in pristopu All Roads Road k načrtovanju potovanj v teh časih preberite naš Vodnik po ameriških potovanjih leta 2021Od vašega izhodišča v Los Angelesu je veliko raziskovanja; zavijte proti jugu do plaž Orange County in sproščenega San Diega, pojdite v notranjost do puščavskih pokrajin Palm Springs, Joshua Tree in Death Valley in zaključite svojo zanko SoCal v slogu El Encanto, ki stoji na pobočju s pogledom na terakotne strehe Santa Barbare.

Februar je čas,

da se pripravite na zimsko potovanje. Odpravite se v Wyoming in Montano na volkovi safari pod vodstvom naravoslovcev in avanturo s sankanjem divjih psov ali pa se odpravite na potovanje po jugozahodu, da doživite Veliki kanjon v njegovi zimski slavi, preden se prepustite luksuznemu puščavskem počitku Amangiri in končate z mesto heli-smučanja v Tellurideuki je ne smemo zamuditi in pozneje v mesecu, ko se spomladansko cvetje začne pravi razcvet, je pravi čas, da se spustite po obali Lowcountry do Savane in naprej na Zlate otoke. Če prihajate iz Evrope, se Washington D.C. na poti domov popolnoma ustavi ravno pravočasno, da ujame češnjev cvet.

Mardi Gras je februarja zabava

ki konča vse zabave, toda za bolj umirjen čas (vse je relativno v Louisiani) je april idealen mesec za obisk New Orleansa in bližnje Acadiane. Slednja, osredotočena na mesto Lafayette, je fascinantna regija, ki gosti Festival International de Louisiane, praznovanje edinstvene hrane, glasbe in kulture na tem frankofonskem območjuNikjer se ne more pohvaliti z večjo koncentracijo narodnih parkov kot Južna Utah, s petimi zelo različnimi geološkimi čudežnimi deželami, ki so v neposredni bližini, zaradi česar je regija popolno ozemlje za potovanje. Pomlad prinaša tople dneve in hladne noči, kot nalašč za izhod in uživanje v neskončnih možnostih za avanture, od raziskovanja skritih kanjonov in jam, obrobljenih z jami, do gorskega kolesarjenja svetovnega razreda in raftingaZa povsem drugačno pokrajino je kalifornijsk

Yosemite v začetku junija čaroben,

saj so znameniti slapovi v parku še vedno v polnem toku, na dnu doline so običajni dnevi, dren, volčji bob, lipo Mariposa, penstemon in drugi pa v polnem razcvetu. Zgornja območja parka okoli Tuolumne Meadows in Glacier Point bodo po dolgi zimi zdaj dostopna pod snežno odejo. Nadaljujte proti severu skozi vznožje Sierre proti Sacramentu, ustavite se v nekdanjih mestih zlate mrzlice in vzorčite prihajajoče kleti v regiji ali pa zavijte na jug do narodnega parka Sequoia in največjih dreves na planetu.
Za akcijsko poletno pustolovščino med nekaterimi najbolj grozljivimi pokrajinami na planetu, ne glejte več kot Colorado. Od osupljivih rančev, kot sta Zapata in Smith Fork, do luksuznih sten, kot sta Dunton Hot Springs in Taylor River Lodge, boste zagotovo našli popolno tekmo. Dodajte sliko popolnih gorskih mest, kot so Crested Butte, Aspen, Telluride in Ouray, ki jih povezujejo osupljive ceste, ki prečkajo visoke prelaze, in imate popolne sestavine za poletno potovanjeSredi poletja preživite zahodnopotnaluksuznempotovanju po Wyomingu in Montani.

Dežela začaranosti je ravno taka,

ko septembra odhajajo poletni “monsunski” deževje, ki puščajo oživljeno pokrajino in ostro, jasno modro nebo, ki samo še poudari to že tako kalejdoskopsko stanje po visoki cesti do Taosa.
Oktober je lahko le eden izmed naših najljubših mesecev za potovanje po ZDA, v številnih narodnih parkih je manj gneče, hladnejše temperature se vračajo na jug, trepetline in bombaž pa spreminjajo skalnate kamne v bleščeč odtenek rumenih, rdečih in pomaranč. Padec v Novi Angliji ne potrebuje uvodov

Leave a Comment