Potujte brezplačno: kako potovati brez denarja

Potujte brezplačno: kako potovati brez denarja

Ja! Kršite pravila in zavrzite svoje predsodke. Ta stran je namenjena potovanju brez denarja. Po internetu se razprostira kopica strani o brezplačnih potovanjih in načinih brezplačnega potovanja po svetu. sheme ali na to, da nekdo drug plača vaše potovanje. Človek bi lahko “zlahka” dobil službo in nato namesto tega potoval z denarjem (poučevanje angleščine v tujini je na primer odličen način potovanja in zaslužka), vendar se ta stran tej ideji izogiba in vam namesto tega ponuja pravi način, na katerega lahko uživate v brezplačnem potovanju po svetu.Kar bom rekel na tej strani, je, da ni popolna. Nikoli ne bo. Zamisel o potovanju brez denarja gre bolj za idejo za življenje, v katerem materialna lastnina v resnici ni potrebna. To je nenehno razvijajoča se misel, ki se nanaša na to, kako lahko uživaš in si srečen na svetu. Veliko svojega znanja nenehno združujem v kompaktne članke, ki jih je mogoče po volji pobrati ali odložiti in upam, da bodo pomagali prenesti idejo nematerializma tistim, ki jo želijo prebrati. Za zdaj vam preprosto svetujem nasvete z dolge in zavite poti.

Če so vam všeč hoteli in domače udobje,

ta stran ni za vas. Vrniti se morate k svojemu delu, trdo delati in nato čas plačati od doma. Ta stran je prilagojena tistim, ki jim ni do tega, da bi jo grobo obdelali in imeli malo pustolovščine.
Sredi dvajsetih sem poučeval angleščino v Južni Koreji. Imel sem več denarja, kot sem vedel, kaj naj naredim, in bi ga zapravil, da bi ga porabil, vendar z denarjem nisem bil posebej zadovoljen. Neke noči sem bil na Japonskem in sem zamudil svoj avtobus, ko pa sem šel po vlak, so mi rekli, da bo to 130 funtov. Namesto tega sem se odločil za avtostop in se na poti zelo zabaval. To mi je dalo idejo: ‘Kaj pa, če bi ravno začel z avtostopom brez načrtov in brez končnega datuma?’ Končal sem pogodbo o poučevanju in nato naredil točno to, stopiral po Evropi. denarja, ki se deli na tej spletni strani. Če želite dolgo različico tega, kako sem se naučil spoprijeti se z osebnim strahom in finančnimi omejitvami, potovati po svetu, je branje te knjige dober začetek.

Možno je potovati brezplačno in srečal sem ljudi,

ki so to počeli že vrsto let (glej spodaj). Ta objava govori o tem, kako lahko potujete po svetu z najmanjšo možno vsoto denarja – ali popolnoma brezplačno, če želite potovati brezplačno – in uči tehnike in nasvete, kako to lahko storite Lahko pa popolnoma brezplačno potujete po državah, kjer lahko vstopate brezplačno (kar temelji na vašem potnem listu). Če se odločite kršiti zakon in vstopiti, ne da bi plačali za vizume, ne bom jezen, vendar za to ne bom odgovarjalZagovarjam idejo, da sta med potovanjem po svetu potrebna le dva velika stroška. Vizumi in potovalno zavarovanje. Vsi drugi stroški morajo biti le minimalni ali jih sploh ni. Pogosto potujem po svetu z majhnim proračunom (nekaj evrov na dan, na primer v videu), a to so trije razlogi, da se ne odločim za popolno potovanje:

Potovalno zavarovanje.

Pred nekaj leti sem si zlomil hrbet in potovalno zavarovanje je zagotovilo, da sem zdravljen in da imam pokrite zdravstvene račune (več kot 5000 EUR). Brez potovalnega zavarovanja bi bil precej zamočen. Več o potovalnem zavarovanju si preberite tukaj.
Vizumi. Glede na vaš potni list boste nekatere kraje sveta lahko obiskali brezplačno, drugi pa bodo morali plačati vizum. ne bi vstopil nezakonito v državo. Podobno bi svetoval tudi drugim.
Izbira. Medtem ko nasveti na tej strani kažejo, kako lahko potujete brezplačno in dobite vse, kar potrebujete, brez denarja, pa rad nisem popolnoma odvisen od drugih. To ne zahteva velikega proračuna in po Evropi sem potoval po 2,36 evra na dan, kupoval sem pivo in pico, vendar imam možnost, da nekaj kupim, ko hočem / potrebujem, nekaj, kar cenim.

Leave a Comment