Strokovnjaki ponujajo ideje za varne poletne počitnice: “Poiščite prostor, kamor se vsi ne bodo odpravili”

Strokovnjaki ponujajo ideje za varne poletne počitnice: “Poiščite prostor, kamor se vsi ne bodo odpravili”

Je to poletje varno iti na počitnice?

Družine po vsej državi se spopadajo s tem vprašanjem, saj se poletje približuje in koronavirus še naprej spreminja naše vsakdanje življenje, skoraj šest tednov po tem, ko so države začele izvajati ukaze o bivanju doma.Turistična industrija je bila opustošena z večjimi zabaviščnimi parki, kot so zapiranje Disney World in križarjenja, ki so kot odziv na pandemijo ustavili delovanje. Večje križarjenja, kot so Royal Caribbean Cruises in hčerinska podjetja Celebrity Cruises, bodo predvidoma nadaljevala z obratovanjem do 11. junija.Manj verjetno je tudi, da bodo mednarodna potovanja izvedljiva možnost. Zvezna vlada ima še vedno na voljo svetovalno službo za potovanja, ki Američane poziva, naj ne zapustijo ZDA, številni tuji kraji, kot je Jamajka, pa zahtevajo, da obiskovalci ob prihodu v karanteno. Ni jasno, kdaj bo potovalno svetovanje poteklo.

Vsi smo v tem skupaj:

Prijavite se na naše glasilo Ostani narazen, skupaj za najboljše napotke, samopomoč in veselo moteče dejavnikePosnetki večinoma praznih letal kažejo, da Američani še vedno letejo.Southwest Airlines na primer pravi, da je aprila zasedel le 6% sedežev in maja ne pričakuje, da bo ta številka presegla 10%.Zdravstveni strokovnjaki pravijo, da bo socialno distanciranje verjetno novo, dokler ne bo cepiva za zdravilo COVID-19. Anthony Fauci, direktor Nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni, trdi, da je najzgodnejše cepivo pripravljeno od 12 do 18 mesecev.Starejši prebivalci bodo skupaj z ljudmi, ki imajo osnovne bolezni, kot so astma in bolezni srca, še naprej izpostavljeni večjemu tveganju za nastanek hudih zapletov, če se bodo okužili, ko se bo država ponovno odprla.

Koronavirus, diabetes,

debelost in druga osnovna stanja: Kateri bolniki so najbolj ogroženi?
Kaj bi torej morali storiti, če ste odločeni, da si vzamete prave poletne počitnice?Amesh Adalja, zdravnik nalezljivih bolezni Centra za zdravstveno varnost Johns Hopkins, predlaga razmislek o potovanju ali kampiranju. Pravi, da bodo takšne možnosti minimalnega stika najvarnejše to poletje in idealne za ljudi, ki želijo svoje dejavnike tveganja obdržati nizke.In čeprav lahko državni zdravstveni oddelki dajo zeleno zeleno priložnost, da se znova odprejo objekti, kot so zabaviščni parki, pravi, da bi se jih morali ljudje z osnovnimi boleznimi izogibati, ker vključujejo več stikov z drugimi ljudmi in imajo zato večje možnosti za okužbo.”Nič ni brez tveganja in vse bo odvisno od tega, koliko tveganja želite prenašati,” je dejala Adalja.Obe vrsti potovanj sta še vedno mogoča, pravi.”Zares gre za to, da si pameten glede tega, kje si izbereš,” je dejal Richards.

Torej, kam lahko varno odidete to poletje?

Richards predlaga, naj družine razmislijo o vožnji do najbližjega državnega parka, gozdnega rezervata ali plaže za enodnevni izlet. (Predsednik Donald Trump je pred kratkim dejal, da namerava kmalu ponovno odpreti nacionalne parke.)in katere storitve so odprte.Poleg tega Richards svetuje, da si pakirate lastno hrano, da se izognete stikom s prodajalci.Koronavirus: Katere plaže na Floridi so odprte? Kaj lahko in česa ne morete početi tam?Najemite avtodom ali hišo na plaži in tam preživite vikend z družino. Richards je dejal, da so avtodomi kot nalašč tudi za bivanje v kampih.

Airbnb je posodobil svoje zahteve glede čiščenja za gostitelje,

ki se odločijo za sodelovanje v njegovi pobudi za izboljšano čiščenje, vključno z najmanj 24 urami med najemi, da se zmanjša možnost, da bi gost lahko naletel na kakršne koli preostale viruse. Služba skupne rabe stanovanj izdaja tudi smernice o najboljših in najvarnejših praksah za čiščenje različnih sob v stanovanju.Airbnb-jeva čistilna pijača: Spletno mesto za skupno rabo domov za izdajo priporočil za čiščenje, vključno s 24-urnim najemomZa tiste družine, ki se počutijo bolj udobno v hotelih, Richards predlaga razkuževanje sobe, postavitev znaka “ne moti” na vrata in zavrnitev gospodinjstva.

Leave a Comment