Top 25 najboljših destinacij na svetu

Top 25 najboljših destinacij na svetu

Pred nekaj dnevi se je pojavil seznam 25 najboljših svetovnih destinacij. Po mnenju Trip Advisorja je to 25 najljubših popotniških priljubljenih…. vključno z lokacijami po Aziji, Severni Afriki, Veliki Britaniji, ZDA, Latinski Ameriki in celo Avstraliji. Toda veliko vprašanje je … koliko ste jih že obiskali !?
Česa v Marakešu ni treba ljubiti !? To mesto je obilo barv in tkanin, neskončen labirint soukov in z mnogimi mošejami, palačami in vrtovi, ki vas bodo ves dan raziskovali. Pazite, da se izognete toplejšim mesecem, saj skozi celo leto doživlja izjemno visoke temperature. Pazite na čarovnike kač v Djemaa el-Fna!

Kot vhod v ruševine Angkor Wat,

Siem Reap privablja turiste z vsega sveta in je nedavno postal ena najbolj obiskanih turističnih znamenitosti na svetu.Ne morete zamuditi teh vrhunskih istanbulskih znamenitosti.
Zdaj glavno mesto Vietnama in drugo največje mesto v državi, je Hanoj pogosto naveden kot obvezen obisk popotnikov, ki se odpravijo v Vietnam. Medtem ko so ulice prometne in pogosto kaotične, je med različnimi vplivi v preteklih letih mogoče najti obilo kulture: zlasti vplive jugovzhodne Azije, Kitajske inFrancije.To mesto v Srednji Evropi, ki se le pretaka, je hitro postalo priljubljeno za evropske pustolovce. Prestolnica Češke obiskovalcem ponuja bolj pivo, zabave in zanimive oglede za bolj krotkega popotnika. Obiščite bližnji Cesky Krumlov (oddaljen le 2 uri vožnje), saj je morda le najbolj romantično mesto v Evropi.Kot najbolj obiskano mesto na svetu morda ne preseneča, da se London uvršča na vrh seznama za leto 2015.

Večno mesto lahko popotnikom ponudi toliko zanimivosti,

da ni čudno, da se je uvrstilo med 10 najboljših svetovnih destinacij. S tem seznamom najboljših znamenitosti v Rimu ne pozabite ničesar.
Ne pozabite si ogledati tega seznama najboljših stvari, ki jih je treba videti in početi v Buenos Airesu, da ne boste ničesar pogrešali!Mesto ljubezni lahko toliko ponudi vsem popotnikom – ne glede na to, ali ste ljubljeni ali letite samostojno. Če ste resnično ljubljeni in iščete tisti ikonični pogled na Eifflov stolp z hotelskega balkona, se poglejte v Shangri-La Paris, ki ima verjetno najboljši pogled na stolp iz svojih čudovitih sob in apartmajev.
v življenju domačinov. Če imate radi pohodništvo, se boste radi odpravili na znamenito namizno goro in številne dejavnosti v okolici Cape Towna.Mesto, ki ga ni treba predstaviti – veliko jabolko.
In tako gre, da če imate radi smučanje, vam bo všeč Zermatt. Prav tako ne bo poceni!
Glavno mesto Katalonije je tudi glavno mesto VELIKE hrane in očarljive arhitekture. Gaudijevo zapuščino si je mogoče ogledati po vsem mestu, zato si vzemite čas, da se sprehajate po različnih soseskah in od blizu cenite arhitekturo.

To mestece v Kapadokiji je priljubljeno za popotnike,

ki obiščejo Turčijo in letijo v morju balonov nad območjem.
Preden se je hollywood ujel (tako imenovano Eat Pray Love) za čar Balija, so popotniki prihajali od blizu in daleč, da bi izkusili fantastično organsko hrano, duhovne izkušnje in barvite sončne zahode. A morda ni noben kraj tako miren in nadrealističen kot Ubud, ki leži v središču Balija z neokrnjenimi riževimi polji, griči in prijaznimi domačini. Za popolno izkušnjo, zakaj ne bi razmislili o umiku za surf + kolo + joga !?Po nedavnem obisku priljubljene (in zelo fotografirane) Unescove svetovne dediščine Machu Picchu zagotovo lahko rečem iz prve roke, da ni čudno, da je to ena izmed 25 najboljših svetovnih destinacij. Tukaj je vodnik, ki vam pomaga, da kar najbolje izkoristite Machu Picchu.
Všeč vam bo nekdanja prestolnica Ruske federacije … nemogoče je, da ne bi! Sankt Peterburg je na vsakem koraku očarljiv, kultiviran in se skriva z zgodovino.Mesto Katmandu je na žalost opustošeno zaradi nedavnega potresa že dolgo priljubljeno za pustolovskega popotnika.

Atene se pogosto zalomijo,

ker so umazane, neurejene in niso turistično prijazne. Jasno pa je, da imajo Atene zgodovino kot nobena druga – zato je vsekakor vredno nekaj dni v vašem načrtu poti, čeprav celo le na poti do bližnjih grških otokov.Budimpešto pogosto navajajo kot eno najbolj podcenjenih evropskih mest – vendar bi rekel, da je verjetno TO najbolj podcenjeno od evropskih mest, ki ga zdaj odkrijejo popotniki, ki se podajo dlje od tradicionalne poti na Zahodu.

Novozelandska avanturistična prestolnica lahko popotnikom ponudi veliko:

skakanje z bundi, skoki v nebo, gorsko kolesarjenje, pohodništvo in kajakaštvo je le nekaj, ki jih je treba imenovati.Moja obsedenost s Hong Kongom verjetno ne bo nikoli izginila. Če se kmalu odpravite tja, boste tukaj našli najboljši dim znesek, kaj početi v Hongkongu in zelo neuraden vodnik po Disneylandu v Hongkongu.. Nobena skrivnost ni, da je Emirates ena najboljših letalskih družb tam zunaj (resno ponujajo najudobnejši ekonomski razred in zelo popustljiv poslovni razred), zato Dubaj postaja običajno postajališče za popotnike, ki letijo po vsem svetu.
Na južni polobli leži ena najbolj priljubljenih “sanjskih destinacij” – Sydney, kulturna prestolnica Avstralije in dom ikonične operne hiše v Sydneyju in pristaniškega mostu v Sydneyu.. Ni za kaj

Leave a Comment