Ugodno potovanje po ugodnih cenah: 10 poceni sanjskih destinacij

Ugodno potovanje po ugodnih cenah: 10 poceni sanjskih destinacij

Čeprav morda še ne boste mogli pobegniti, je tu nekaj ugodnih pobegov, ki jih bomo načrtovali, ko bodo odpravljene omejitve za COVID-19 in bomo lahko spet potovaliMorate iti tja, kjer lahko čim manj spite in jeste. Mi lahko pomagamo. Tu je 10 najcenejših držav na planetu, od karibskih ugodnih plaž do nebeške ulične hrane, ki je cenejša od čipsa. Ko bo svet spet pripravljen na potovanje, bi morali biti na vrhu seznama.Največja država Srednje Amerike, Nikaragva je znana po nedotaknjenih plažah, divjih pacifiških valovih, lepo ohranjenih mestih, nič manj kot 19 vulkanih in idiličnih otokih v izobilju. Potem so tu njegove briljantne hotelske ponudbe, kot je visoko ocenjeni Granada El Almirante od 61 funtov na noč.Večina od 550 kilometrov obale v državi je čudovito tiha tudi na vrhuncu svetovnih potovanj, ob mirnih Karibih na vzhodu in valovih Tihega oceana na zahodu pa je nekaj primernega za vse vrste prebivalcev plaž. Toda onstran nedotaknjenih peščenih odsekov je veliko videti.Odkrijte brezmadežno arhitekturo glavnega mesta Granada in barvite freske Léona, se potapljajte z morskimi psi kladiva ob otoku Little Corn Island in pohodite po dvojčkih vulkanov Isla de Ometepe v jezeru Cocibolca (lokalno znani kot “Lady’s Breasts”). Lahko celo poskusite pepel, ki deska po kraterju, kot je Cerro Negro. Premagajte to za počitniško anekdoto.
Kulturi države se ne morete bolj približati kot v vaškem domovanju, kjer turiste vabijo v lokalne družinske domove, da si delijo obroke in dejavnosti ter spijo pod isto streho že za 10 funtov. Še bolje, denar gre nazaj v skupnost.

Če to ni vaša torba, bo hotel,

kot je Khampiane Boutique Hotel v največjem mestu Laos Vientiane, stal približno 12 funtov na noč. Laosworsty pokrajine na stran, Laos je raj za adrenalinske odvisnike, ki se lahko izgubijo v rečnih jamah, zadrgajo čez džunglo ali cev po reki Namsong. Tisti, ki potrebujejo nekaj zen-a, se lahko dotaknejo duhovnega življenja Laosa z jogo ali zdraviliškim tretmajem.Zgodovina, kultura in praktično zagotovljeno sonce… kje je vse to bolje najti kot v Turčiji? Prva postaja: Istanbul. Poskusite specialiteto z ulično hrano Balik Ekmek ali ulovljen sendvič z ribami, nato obiščite Aja Sofijo, 1500 let star kompleks, ki ga je v bizantinski dobi uporabljala cerkev, nato pa mošejo Osmanov. Vstop stane približno 10,40 GBP ali lahko kupite petdnevno muzejsko vozovnico, ki vas popelje na 12 lokacij in nudi popuste za veliko več.Poleg svojega epskega zgodovinskega pomena se Turčija ponaša z neskončnimi zlatimi plažami vzdolž egejske in sredozemske obale, kjer je nujno tradicionalno križarjenje z jadrnico gimlet. Drug poudarek najdete v notranjosti vasi Pamukkale, kjer lahko svoj notranji Rim usmerite v potop v termalne bazene.

Kjer koli se odločite,

da boste položili glavo, boste zagotovo prisrčno sprejeti v številnih prijaznih gostiščih, na primer v okrašenem istanbulskem hotelu Buyukada Cankaya, kjer sobe stanejo približno 44 funtov na noč.
V Belorusiji je več kot le zanič Eurovizije, saj jih odkriva več turistov zaradi nedavnega dviga dragih turističnih vizumov. Zdaj lahko v to nekdanjo sovjetsko republiko brez vizumov potujete do 30 dni.Odpravite se v post-staljinistično prestolnico Minsk in ne bo vas presenetila njegova impozantna arhitektura, kot je nekdanji sedež KGB, vendar boste morda presenečeni, če boste ugotovili, da je to tudi sodobno evropsko mesto, kjer ulice so obložene z galerijami, suši bari in hoteli po ugodnih cenah. Bivanje v hotelu Belarus, približno 37 funtov na noč, se splača samo za bazen.Poleg Minska Belorusija ponuja gradove v Mirju in Nesvijku iz 16. stoletja, vasice z razglednicami in štiri nacionalne parke, vključno z jezerskim okrožjem Narochansky. To so točke tuha od nas.
Priljubljenost Kambodže nenehno narašča ne le med nahrbtniki, ki živijo v praznem letu, ampak tudi odraslimi, ki si želijo “verodostojne” pustolovščine, z bonusom s petimi zvezdicami za manj kot stroški Travel Lodge doma. Vzemite Palm Village Resort in Spa v Siem Reapu, kjer tradicionalne hiše v kmerskem slogu stanejo od 18 funtov na noč.Kambodžani so izjemno prijazni in v kavarnah in restavracijah vas čakajo široki nasmehi, ki vam za nekaj funtov postrežejo s skodelicami s piščančjo juho in rezanci.Za turistično, a bistveno kamboško izkušnjo nastavite alarm in si nataknite hlače z motivom slona, daboste opazovali sonce, ki se dviga za svetovno znanim templjem Angkor Wat, najbolj znamenitim pogledom na prostrani arheološki park.

Leave a Comment