ZDA BUCKET SEZNAM | World Travelers razkrivajo 50 najboljših krajev za obisk v Ameriki

ZDA BUCKET SEZNAM | World Travelers razkrivajo 50 najboljših krajev za obisk v Ameriki

Od neverjetnih naravnih čudes, eksotičnih območij divjine, zgodovinskih znamenitosti in očarljivih mest do odprtih cest, hrano in vabljivih počitniških krajev je veliko krajev za potovanje. Težji del? Izbrati najboljše počitniške kraje v Ameriki je skoraj nemogoča naloga. Tako sem dobil malo pomoči peščice kolegov s potovalnih blogerjev in vplivnežev, da sem sestavil ta seznam najboljših krajev za obisk v Združenih državah Amerike. Nadaljujte z branjem in si oglejte seznam mest, narodnih parkov, znamenitosti in izletov, ki jih morate videti, da jih dodate na svoj seznam ZDATurizem v Ameriki je od konca devetnajstega in začetka dvajsetega stoletja hitro naraščal in vsako leto privabil milijone domačih in mednarodnih obiskovalcev. To je regija, ki si jo mnogi želijo obiskati vsaj enkrat v življenju.

Bi radi slišali nekaj številk?

Po najnovejšem poročilu gre za potovanja in turizem v ZDA v višini 1,3 bilijona dolarjev, kar bistveno prispeva k BDP države, saj letno obišče več kot 77 milijonov ljudi.
Slišal sem, da je eden od razlogov, da Američani ne potujejo toliko na mednarodni ravni v primerjavi s kolegi iz drugih držav, tudi zato, ker je v njihovi državi ravno toliko ponudbe, ki bi jo lahko videli in naredili. Mislim, država prevozi tisoče kilometrov in ste opazili, kako različna je lahko od ene regije do druge. Od urbanih džungl do bogastva kulturnih dejavnosti in skoraj 420 območij narodnih parkov, ki obsegajo 84 milijonov hektarjev v vsaki državiVeliko jabolko je ena najboljših turističnih destinacij po vsem svetu, ki vsako leto privabi milijone obiskovalcev. Od visokih nebotičnikov in muzejev svetovnega razreda do znamenitih znamenitosti in trendovskih sosesk mesto uživa skoraj na vsakem koraku. New York je kot najboljša ameriška destinacija za urbana potovanja in svetovni voditelj na področju umetnosti, hrane, gledališča in mode eno od mest, ki si jih ljudje po vsem svetu najbolj želijo obiskati in ki bi jih moral imeti vsak popotnik na svojem seznamu ameriških potovalnih veder.

Zakaj je NYC eno najboljših mest za obisk v ZDA?

No, za enega je v mestu energija, ki ji ne more konkurirati noben drug kraj na svetu. Mesto, ki nikoli ne spi, je središče dejavnosti in eno najbolj živahnih krajev po vsem svetu. New York City je tudi eno najbolj blagovnih znamk na svetu z več kot peščico svetovno priznanih ikon. Kot eno glavnih središč ameriške kulture je dobro zastopan v filmih, glasbi, knjigah, igrah in še veliko več.
New York, ki ga pogosto imenujejo največje mesto na svetu, vsebuje vse elemente vsakega drugega velikega mesta in nato še nekatere.

  • Po čem slovi narodni park Grand Canyon?

Šteje se za eno od sedmih naravnih čudes sveta in je splošno znano po svoji naravni veličastnosti, neomejenih razgledih, visokih pečinah in vizualno močnih kulisah.
Reka Colorado je Veliki kanjon že več milijonov let izklesala v neizmerno strmo sotesko, ki se razteza na impresivnih 446 kilometrov, širokih 16 milj in 1800 m ) globoko. Ljudje naseljujejo to regijo že skoraj 12.000 let.Nacionalni park Grand Canyon, ki se nahaja v severozahodni Arizoni, je eno najbolj obiskanih krajev v Ameriki in vsako leto privabi več kot 5 milijonov obiskovalcev. Ena najboljših stvari je kanjon gledati s severnega in južnega roba. Druge koristne dejavnosti vključujejo pohod v Notranji kanjon, zračni ogled ali vožnjo s čolnom ob reki

Ne spreglejte lokalnih priljubljenih:

Mather Point, Bright Angel Trail, Desert View Watch Tower in Hermit Road.
Najboljši čas za načrtovanje potovanja v Veliki kanjon je spomladi ali jeseni, ko so temperature prijetne in gneča omejena. Vrhunska sezona poleti prihaja s številnimi turisti. V enem dnevu je mogoče dobro občutiti Veliki kanjon. Vendar pa bodo 3-4 dni imeli dovolj časa za raziskovanje lepote in prostranosti te regije.Za obiskovalca, ki prvič obišče, priporočam, da izberejo South Rim, ki je odprt vse leto. Ne samo, da boste nagrajeni s čudovitimi razgledi, ampak tudi obilo storitev, udobja in dejavnosti za obiskovalce.
Ikona Grand Canyon, ki je bila leta 1919 razglašena za ameriški narodni park, je svetovno znano naravno čudo, ki bi ga morali vsi videti vsaj enkrat v življenju, zaradi česar je to nujno za vsak seznam vedra v ZDA.

Leave a Comment